Contact

Luchtfoto

Op Wikipedia staat voor de term ‘luchtfoto’ de volgende omschrijving: “Een luchtfoto is een afbeelding van een gedeelte van het aardoppervlak, gefotografeerd van uit een hoog standpunt los van het aardoppervlak, veelal vanuit een luchtvaartuig.”

De eerste luchtfoto’s werden al in 1858 gemaakt door Félix Nadar, een Franse fotograaf. Hij maakte zijn luchtfoto’s vanuit ballonnen, onder andere vanuit de Géant. Deze ballon werd gevuld met “6,098 kubiek ellen gaz” en kon 4500 kilo de lucht in brengen. In 1863 vloog hij zelfs tot in Hannover. Onder het oog van koning Leopold I steeg hij op 26 september 1864 vanuit de Kruidentuin te Brussel op.

Tegenwoordig worden luchtfoto’s veelal gemaakt met drones. Drones zijn onbemande luchtvaartuigen (Engels: Unmanned Aerial Vehicle, UAV). Met deze hightech drones is luchtfotografie bereikbaar geworden voor vele nieuwe doeleinden.

Als je aan een luchtfoto denkt, dan denk je al snel aan cityviews en landscapes. Dit soort beelden maken wij regelmatig, want ze blijven gewoonweg mooi, maar de drone stelt ons in staat om veel meer dan dit te doen. De sky is the limit!

Wij worden veelvuldig ingehuurd door fotografen en visualisatiebureaus, simpelweg omdat je vanuit de lucht een beter perspectief hebt! Wij maken niet alleen luchtfoto’s en luchtvideo’s van het “aardoppervlak”, maar ook worden onze drones ingezet voor inspectie en promotionele doeleinden.

Je kunt objecten fotograferen vanuit hoeken die je voorheen niet kon voorstellen. Of je moest er heel veel moeite voor doen. Nu kunnen wij snel en effectief de mooiste beelden maken met onze professionele fotoapparatuur. Het einde is nog lang niet in zicht. Drones en camera’s worden technisch steeds beter en krachtiger en Droneview zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen.