Bruginspectie met drones

Analyse, Ingenieursbureaus, Inspecties, Overheid, Vastgoed

In Nederland alleen al bevinden zich meer dan 85.000 bruggen en viaducten, en Droneview brengt deze bruggen op een revolutionaire manier in 3D in beeld. Met onze geavanceerde technologie kunnen klanten het 3D-model van een brug inspecteren rechtstreeks vanuit hun webbrowser. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om het 3D-model (pointcloud of mesh) in te laden in software van derden.

Bij de dataverwerking maken we gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (A.I.) om automatisch schade te detecteren. Dit betekent dat potentiële gebreken en zwakke punten in bruggen snel en accuraat kunnen worden opgespoord. Door periodieke inspecties uit te voeren, kunnen we de evolutie van de bruggen in kaart brengen en eventuele veranderingen in de staat van de constructie duidelijk maken. Deze waardevolle informatie stelt ons in staat om efficiënt onderhoud uit te voeren. Ook maken we gebruik van drones die uitgerust zijn met camera’s die aan de bovenkant van de drone zijn gemonteerd, waardoor we de brug ook grondig van onderaf kunnen inspecteren.

Het gebruik van drones voor bruginspectie biedt talloze voordelen. Allereerst elimineren we de noodzaak van tijdrovende en kostbare traditionele inspectiemethoden, zoals het opzetten van steigers of het gebruik van hoogwerkers. Met onze drones kunnen we snel en veilig grote bruggen en viaducten bereiken, zelfs op moeilijk bereikbare locaties. Bovendien bieden we gedetailleerde en nauwkeurige beelden, waardoor we een uitgebreid inzicht kunnen krijgen in de staat van de bruggen en eventuele schade.

Bij Droneview begrijpen we dat tijd en efficiëntie essentieel zijn bij het beheren en onderhouden van bruggen. Wij stellen u in staat om snel en effectief potentiële problemen te identificeren, waardoor u proactief onderhoud kunt uitvoeren en onvoorziene kosten kunt voorkomen. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij het opstellen van gedetailleerde rapporten en het plannen van toekomstige inspecties.

Maak gebruik van de nieuwste technologieën om uw inspectieproces te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw brug te waarborgen, terwijl u tegelijkertijd kosten en tijd bespaart.

Interessant?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? We maken graag kennis!